Recover My Files Veri Kurtarma Yazılımı Hakkında
Dosya Kurtarma veya Sabit Disk Veri Kurtarma yazılımına mı ihtiyacınız var?
Recover My Files veri kurtarma yazılımı, Windows Geri Dönüşüm Kutusu’ndan boşaltılan silinen dosyaları, bir sabit sürücünün biçimi veya yeniden yüklenmesi nedeniyle kaybolan dosyaları veya bir virüs, Truva atı enfeksiyonu, beklenmeyen sistem kapatma veya yazılım hatası ile kaldırılan dosyaları kurtarır.
Silinen dosyaları geri getirmek için bilgisayar uzmanı olmaya gerek yok. Sadece bir kaç adımda bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.
Silinen dosyaları geri getirme konusunda belki yüzlerce program vardır. Fakat yapılan testlerle Recover My Files rakiplerine toz duman yutturmuştur. Fakat şu da söylemeliyim %100 bütün dosyaları getirir garantisi yoktur. Sistem hatası ile asla gelemeyecek dosyalarda vardır.
Bedava deneyin ve silinen dosyalarınızı görün!
![]() |
Sabit disk, kamera kartı, USB, Zip, disket, iPod ve diğer medyalardan kurtarır |
![]() |
Geri Dönüşüm Kutusu’ndan boşaltılsa bile dosyaları kurtarır, |
![]() |
Yanlışlıkla sildiğiniz dosyalarınızı geri getirir, |
![]() |
Sabit disk çökmesinden sonra disk kurtarma, |
![]() |
Bölümleme hatasından sonra dosyaları geri alma, |
![]() |
RAW sabit disklerden verileri geri alır, |
![]() |
Belgeleri, fotoğrafları, video müzik ve e-postaları kurtar, |
![]() |
NTFS, FAT (12/16/32), exFAT, HFS, HFS + dosya sistemlerini destekler |
![]() |
Ayrıca Dosyalarımı Kurtar, verileri kurtarma sonuçlarını görüntülemenizi sağlar, böylece verileri geri almanın kesin olduğunu bilirsiniz. |
Programı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız resimli anlatımım ile anlatmaya çalışacağım. Ayrıntılı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. (http://www.recovermyfiles.com/support/)
ÖNEMLİ!!!: Sağlıklı veri kurtarımı için mutlaka veri kurtarma yapacağınız diski başka bir çalışan sisteme veya harici bir disk üzerinden 2. disk şeklinde kurtarma işlemini yapınız. Veri kurtarma işlemini çalışan sistem üzerinden yapar iseniz kurtaracağınız veriler hasara uğrama ihtimali vardır.
Aşama 1: Programı Üretici firmanın sitesinden indirip gerekli kurulum ve lisanslama işlemini yaptıktan sonra programımızı açtığımızda aşağıda bulunan resim karşımıza gelmektedir. Eğer bilgisayarınıza format atmış iseniz ve format atılmadan önceki dosyalarınızı geri getirmek istiyorsanız aşağıda resimde gördüğünüz “Recover Files” seçeneğini seçerek next butonuna basarak ilerleyin. Diskin tümünü geri getirmek istiyorsanız “Recover a Driver” ı seçerek sürücünüz üzerindeki eski dosyaların hepsi olmasa da büyük kısmını geri getirmeniz mümkün olacaktır.
Aşama 2: Belgelerinizi hangi diskten silmiş iseniz o diski veya bölümü seçerek devam edin. Eğer ki başka sürücülerden seçmek istiyorsanız seçenekler karşınıza çıkacaktır. Geri getirmesini istediğiniz dosyaların olduğu sürücüyü de seçtikten sonra yine “next” (4) tuşuna basarak devam ediyoruz.
- Eğer ki elinizde “adli imaj” dosyası var ise bu dosyaların içeriğini görmek veya veri kurtarmak için ise “2” nolu seçeneği seçip ilgili imajın bulunduğu dosyayı açıyoruz. ( image.001 veya image.E01 )
- Eğer veri kurtarma işlemini RAID yapısı olan bir kümelerinden yapacak isek “3” nolu seçeneği işaretleyip kurtarma işlemini başlatıyoruz.
Aşama 3: Bundan sonraki adımda ise hangi seçeneği kullanarak veri kurtarmayı başlatacağımızı sormaktadır. “1” nolu seçenek işaretlenir ise diskte bulunan tüm veriler otomatik olarak ortaya çıkarılmaktadır. “2” nolu seçenekte ise aşağıda belirttiğim üzere aramak istediğimiz dosya uzantısını seçerek ( örneğin .doc dosyası) daha sade bir kurtarma işlemi yapıyoruz. Kararımızı verdikten sonra yine “next” (3) tuşuna basarak devam ediyoruz.
Kurtarma seçeneğinde “2” nolu alanı işaretledi iseniz karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkmaktadır. Buradan hangi uzantıya sahip dosyalarınız vardı bunları seçin. Mesela “jpeg” dosyalarınız varsa Camera seçeneği altında bulunan ilgili seçeneği seçiyoruz. Bu Ekranda hangi uzantının hangi programa ait olduğu gösterilmektedir. Çoklu seçenek ile istediğiniz uzantıları işaretleye bilmektesiniz.
Aşama 3: Start denildikten sonra diskin kapasitesi, silinen dosyaların boyutuna ve çokluğuna göre bilgisayarınız tarama işlemini ne zaman süreceği konusunda size bilgi vermektedir. Bu taramadan sonra aşağıda resimdeki gibi dosyalar karşınıza çıkacaktır. Programın diğer güzel yönü ise silinen dosyalarınızı kaydetmeden önce görmenizdir.
Aşama 4: Tarama işlemi bittikten sonra program bulduğu dosyaları sıralar ve bunların ne durumda olduğunu gösterir. Ayrıca program kurtarılan dosyalarımızı klasör olarak, dosya tipine göre, silinme zamanına göre ayırma işlemini yapmaktadır. İnceleme yaparak istediklerinizi daha rahat görmek için “File Type” seçeneğinden aradığınız uzantıya ait dosyaları “önizleme” yapabilmektesiniz.
Aşama 5: Kurtarmak istediğiniz dosyaları işaretleyip en son olarak da “Save” butonuna tıkladığımızda geri getirilen dosyaların nereye kaydedileceğini soracaktır.
Önemli Not: Kurtarma işlemi yaptığınız diskten başka bir disk üzerine yazma işlemi yapınız.
Programın son sürümünü indirmek için üretici sitesi adresi: http://www.recovermyfiles.com/data-recovery-software-download.php
Takıldığınız noktalarda geri dönüş yapar iseniz yardımcı olamaya çalışırım.
silinen dosyamı buldum fakat ön görüntüleme yapılamaz, dosya türü bilinmiyor dediği için kurtarma yapmıyor bunu nasıl düzeltebilirim
anlatımınızdan alnadığım, dosyanın sadece mft tablosunda kalan adını bulmuş olabilir, disk üzerinde kalan bölümü üzeine ise veri yazıldığı için geri getiremiyor şeklinde
formattan sonra , telefondan silinen verileride kurtarır mı
telefonun marka ve modeline göre veri kurtarma durumu değişiklik göstermekte olup adli inceleme yapılmadan kesin bir cevap vermek yanlış olur.